Voedingssupplementen voor gevangenen moeten agressie beperken

Het ministerie van Veiligheid en Justitie gaat een proef starten, waarbij het gedetineerden in zeven gevangenissen voedingssupplementen gaat geven. Het doel is om het aantal geweldsincidenten terug te brengen.

Image: By Christopher [CC BY-SA 2.0], via flickr.com

Image: By Christopher [CC BY-SA 2.0], via flickr.com

Justitie overtuigd van het nut van gezonde voeding

Uit onderzoek is gebleken dat gedetineerden die extra vetzuren, vitamines en mineralen binnen krijgen, zich minder agressief gedragen. De proef is uniek, Nederland is het eerste land ter wereld dat gevangenen voedingssupplementen toedient met dit doel.

De supplementen kosten minder dan een euro per gevangene per dag. In navolging van de proef onderzoeken Leidse wetenschappers of langdurig opgenomen psychiatrische patiënten minder agressief gedrag laten zien als ze betere voedingsstoffen binnenkrijgen.

Gevangenen en psychiatrische patiënten eten relatief vaak ongezond, waardoor ze minder voedingsstoffen binnenkrijgen. Uit Brits onderzoek kwam al naar voren dat gevangenen die voedingssupplementen slikken, minder geweld plegen. Een Amerikaans onderzoek onder schoolkinderen leverde ook al positieve resultaten op.

Geweld van gedetineerden komt veel voor in gevangenissen. Een kwart van de medewerkers in penitentiaire inrichtingen heeft ermee te maken volgens wetenschappelijk onderzoek uit Leiden.

Bron: Trouw 5 September 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s