Europese Unie in het nauw; loopt onze vrede in gevaar?

De oplopende spanningen in de Oekraïne leggen steeds meer de belangen van de Verenigde Staten en de Europese Unie bloot. President Obama haalde recent een oude uitspraak na de Tweede Wereldoorlog nog eens aan: “Aan beide zijden van de Atlantische Oceaan is er een gemeenschappelijke visie voor Europa wat betreft handel en open markten”.

EU-USA

Barroso, Obama en Rompuy op 26 maart 2014 tijdens de EU-US Meeting

Het is niet de eerste keer dat Amerika toe geeft dat een verenigd Europees continent de beste partner voor Amerika is. Ongeacht of de Unie gefundeerd is op leugens en onvolledige waarheden en ontworpen volgens antidemocratische procedures. Lees ons boek: De Nazi-roots van de EU.

De farmaceutische belangen in de EU

De Tweede Wereldoorlog is nooit echt afgelopen. De oprichting van de Europese Unie is daar een voorbeeld van. De farmaceutische bedrijven zijn één van de belangrijkste krachten achter de Europese Unie net als destijds van nazi-Duitsland. De EU demonstreert alle kenmerken van een autoritaire, antidemocratische structuur die in dienst staat van de belangen van grote particuliere multinationals.

Farma-industrie was de drijvende kracht achter Auschwitz

Schaakbord

Ondertussen probeert de EU haar positie in de wereld te verstevigen. Op de grote EU-Afrika top in april werd er gesproken over nieuwe handelsverdragen tussen Afrika en de EU. Dit is nodig want nieuwe economische machten, China voorop, liggen op de loer. Zij lijken klaar om de rol die Europa jarenlang op het Afrikaanse continent heeft gespeeld over te nemen. Ook op het Eurazië schaakbord is het schuiven geblazen. Op dit enorme geografische schaakbord, die zich uitstrekt van Lissabon tot Vladivostok, vindt een waar “stratego” plaats. Eén die mede zal bepalen of Amerika de dominante supermacht zal blijven of dat zij haar wereldwijde invloed ziet afnemen. Amerika rekent daarbij op een verenigde Europese Unie, dat als geopolitieke bruggenhoofd dient tussen de Verenigde Staten en het EUR-Aziatische continent.

Door deze ontwikkelingen, de amerikaanse invloed, en de economische crisis wordt de Europese éénwording steeds meer een verplicht, besteld proces. Europese burgers worden bewust slecht geïnformeerd. Soevereiniteit en onafhankelijkheid van de lidstaten wordt zoveel mogelijk ontmoedigd. Europa, zoals wij die kennen, zal er niet lang meer zijn. Het wordt gedwongen te veranderen in een centralistische superstaat. Echter dan wel zonder de steun van zijn volk.

Brussel in het nauw

De opkomst van het euro-scepticisme en nationalisme in alle Europese landen lijkt roet in het eten te gooien. De verkiezingen in mei jl. hebben aangetoond dat de burger geen vertrouwen heeft in dit ondemocratisch stelsel. Zal de EU koste wat het kost haar wil doorzetten? Denk daarbij aan een escalatie in de Oekraïne om zo Europa weer te verenigen. Diverse oorlogen hebben ons geleerd dat grote multinationals de drijvende krachten zijn. Het is aan ons, het volk om dit voor te zijn. Movement of Life is opgericht om alternatieven te stimuleren om zo de financiële peilers van grote multinationals weg te nemen. We moeten nu handelen want we zijn in een eindspel beland waarbij onze vrede en vrijheid op het spel staat.

info@movement-of-life.com

http://www.movement-of-life.org

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s