Dagelijks gebruik van voedingssupplementen kunnen zorgkosten verlagen

Het bewijs groeit dat het dagelijks gebruik van voedingssupplementen nationale zorgkosten kunnen verlagen. In een nieuw artikel gepubliceerd in het Journal of Dietary Supplements, maken onderzoekers een kosten-batenanalyse voor de zorg. Daarbij werd de rol onderzocht over de aanvulling van het dagelijkse dieet door voedingssupllementen. Het resultaat toont een grote kans op vermindering van zorgkosten per individu.

Bron: NCBI

multi_color_vitamin_boxesDe publicatie van dit artikel volgt op een economisch rapport uitgebracht in september vorig jaar, waarin wordt geconcludeerd dat supplementen miljarden dollars kunnen besparen op de kosten voor gezondheidszorg in de Verenigde Staten. Marktonderzoek experts Frost & Sullivan, presenteert met sterke economische argumenten dat gerichte dieetaanvulling kan helpen bij het in controle houden van de stijgende kosten in de gezondheidszorg.

Steeds meer grootschalige studies komen tot dezelfde conclusies. Op nationaal niveau, blijkt uit onderzoek dat iets eenvoudigs als de inname van voldoende vitamine D al een flinke besparing kan opleveren.

Vitamin-D

Op mondiaal niveau, kunnen preventieve strategieën astronomische besparingen opleveren. Een studie gepubliceerd in 2011 door het World Economic Forum (WEF) blijkt dat de totale economische impact van alleen de vijf belangrijkste chronische ziekten: – kanker, diabetes, psychische aandoeningen, hart-en vaatziekten en luchtwegaandoeningen – in 2030 een bedrag zal bereiken van $ 47 triljoen.

Dit negatieve resultaat heeft de potentie om nationale gezondheidszorg stelsels in de problemen te brengen en daarmee wederom een financiële crisis te riskeren. Help mee met Movement of Life om alternatieve geneeswijzen op de kaart te zetten. Steeds meer onderzoeken en publicaties spreken in ons voordeel.

cropped-mol-free-health-for-all.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s