Media hype rondom antibiotica-resistentie alleen gunstig voor de farma-industrie

Vorige week kwam Minister Schippers met een “geweldig” antibiotica-resistentie aanvalsplan. De Minister van Volksgezondheid heeft met onder meer huisartsen en ziekenhuizen afspraken gemaakt om problemen aan te pakken die ontstaan doordat steeds meer bacteriën ongevoelig worden voor antibiotica. Over vijf jaar moet de hoeveelheid verkeerd voorgeschreven antibiotica zijn gehalveerd.

Schippers komt met aanvalsplan antibiotica-resistentie

Schippers komt met aanvalsplan antibiotica-resistentie

Er duiken steeds meer spookverhalen op in de media over de werking of beter gezegd de “niet-werking” van antibiotica. Van onschuldige infecties tot superbacteriën die miljoenen mensen de komende eeuw gaan uitroeien. Meer onderzoek is nodig naar nieuwe antibiotica en dat is dus net niet de kant die we op willen.

De oplossing is net zo eenvoudig als logisch. Voeding, immuniteit en infecties zijn allemaal nauw verwant. Niet één enkel voedingsstof kan zorgen voor een optimale gezondheid maar een compleet spectrum microvoedingsstoffen is nodig om in synergie het immuunsysteem goed te laten functioneren. Diverse studies zijn hierover verschenen en gepubliceerd.

Alternatieve preventieve methoden worden compleet genegeerd en is des te meer een bewijs dat de farmaceutische industrie enkel en alleen volgens een geldverdien-model (gepatenteerde geneesmiddelen) werkt. Antibiotica sensatieverhalen zullen niet zorgen voor minder antibiotica maar juist nieuwe deuren doen openen voor de farma-Industrie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s