‘Wereld vergaat voor 2100 bij ongewijzigd beleid’

Industrie, vervuiling, economie

Nieuw research toont aan dat onze beschaving deze eeuw ineen zal storten. Australisch onderzoek bevestigt dat een oud onderzoek (Grenzen aan de groei) uit 1972 wel heel erg accuraat is. Onze bevindingen zouden een alarmbel moeten laten afgaan. Het lijkt onwaarschijnlijk dat het streven naar aanhoudende groei kan blijven duren zonder ernstige, negatieve effecten te hebben, en die effecten kunnen sneller voelbaar zijn dan we denken.” Aldus de Australische onderzoekers.

Politici en de gevestigde orde (de machtige multinationals) willen graag dat de huidige situatie gehandhaafd blijft. Zij zullen dus nooit het roer drastisch omgooien. Dus is het aan ons om na te denken over hoe we onszelf kunnen beschermen tegen deze onzekere toekomst.  Movement of Life is een platform dat alternatieven biedt die ons kan bevrijden van het juk van de multinationals.

Onstilbare honger naar welvaart

De grenzen aan de groei (“The Limits to growth: a global challenge”) is een rapport van de Club van Rome uit 1972 waarin de uitputtingsproblematiek centraal staat. Het rapport werd uitgewerkt door een team van het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Het rapport heeft grote invloed gehad op het milieubewustzijn.

Op basis van reële gegevens tot 1970 maakten ze projecties tot 2100, afhankelijk van welke actie de mensheid ondernam op vlak van milieu- en grondstoffenbeheer. Als er geen actie werd ondernomen – het zogenoemde ‘business-as-usual’-scenario -, voorspelde het computermodel een ineenstorting van de wereldeconomie voor 2070.

geld, economie, duurzaam

Onzekere toekomst

Australisch onderzoek bevestigt dat de huidige situatie erg nauw aansluit bij het doemscenario van 1972. Dr. Turner van de universiteit van Melbourne vroeg data op bij de Verenigde Naties (o.a bij het departement economische en sociale zaken, Unesco en de voedsel- en landbouworganisatie), maar ook bij de Amerikaanse organisatie die zich bezighoudt met de oceanen en de atmosfeer. Die data werden naast de voorspellingen uit ‘Limits to Growth’ gelegd. Tot 2010 lopen de data opvallend gelijk met de voorspellingen uit 1972.

1417328_76169581

 Oproep voor actie

De eerste stadia van de neergang zijn mogelijk al begonnen, met de wereldwijde financiële en economische crisis van 2007-2008, de aanhoudende economische malaise en de eerste merkbare tekenen van de klimaatverandering. Gezien het feit dat de gevestigde orde geen actie zal ondernemen kunnen wij natuurlijk niet stil blijven zitten. Sluit je aan bij onze beweging: Movement of Life. En help mee om schone en natuurlijke alternatieven, die al voorhanden zijn te verspreiden!

MOL Free ENERGY for All

2 gedachten over “‘Wereld vergaat voor 2100 bij ongewijzigd beleid’

 1. Bankencrisis, economische crisis zijn zaken die het gewone volk niet in de handen hebben. We zouden eigenlijk zelf kleine projecten moeten ontwikkelen die niet gericht zijn op zuiver en alleen winst maken..

  Like

 2. De oude wereld is al aan het vergaan, maar gelukkig zijn de contouren van een nieuwe aarde en een evenwichtigere menselijke samenlevving ook duidelijk zichtbaar. Als vertegenwoordiger van de naoorlogse generaties, de zogenaamde ‘babyboomers’, heb ik mij altijd ingezet voor een natuurlijke levenswijze in harmonie met Moeder Aarde. Principes zoals ‘ niet schaden ‘ of ‘hou het klein” en ‘ harmonie of balans is de sleutel tot meesterschap’, zijn mij als therapeut en sjamaan zeer vertrouwd.

  Hoewel wij het dieptepunt van de gevolgen van ons collectief handelen in relatie tot elkaar, tot het dieren en plantenrijk en tot Moeder Aarde in de komende 5 jaar zullen ervaren, verschijnt voor het geestesoog van de visionair in mij, het beeld van de opstanding van de ‘nieuwe mensheid’, die gelouterd uit dit Armageddon, tevoorschijn zal komen. Overal zien we individuen wakker worden! Er zijn inmiddels talloze groeperingen die zich inzetten voor vrede en gerechtigheid, voor de bescherming van de natuur, de dieren en de kinderen of achtergestelde mensen en ga zo maar door..

  Het is duidelijk dat het overgrote deel der mensen niets liever wil dan vrede en gerechtigheid op aarde en dat er dus een macht op aarde is die we kunnen aanduiden als het kwaad. Deze macht noemen we in onze Christelijke cultuur ‘de antichrist’. Het is de macht die de Liefde niet kent , een macht die zich verzet tegen de Kosmische Wet van de Liefde. Zonder hier te willen ingaan op de spirituele achtergronden van dit alles, breng ik het aspect van de Liefde onder de aandacht van de lezer, omdat de ‘masterkey’ om maar bij onze beeldspraak te blijven, de primaire sleutel tot de oplossing van alle individuele en collectieve problemen altijd de ‘onvoorwaardelijke Liefde ‘is !

  Daarom besluit ik hier door te zeggen, dat wij ondanks de schijnbaar hopeloze situatie die de wereld ons lijkt voor te spiegelen, ik er alle vertrouwen in heb dat wij als mensheid met behulp van de Genadevolle Liefde glorieus zullen overwinnen.

  GOD = LIEFDE !

  Roeland Solcer

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s